Op De Bank #65

DE GROTE VOORBESCHOUWING GLORY 8 MANSTOERNOOI MET REMY EN MARINHO | OP DE BANK

gave respect

Remy Bonjasky and Marinho Gordon discuss last week in Op De Bank. This week they talk about the 8 man tournament, GLORY Table talk, Enfusion and upcoming fightsOp De Bank met Remy en Marinho is mede mogelijk gemaakt door XXL Nutrition en Knockout Sports Wear

Uploaded on Mar 8, 2024, 5:00:00 PM (4 months ago)

180 comments

Gv
Gerben van Dijk
@Gerben1987
4 months ago

Dag Remy & Marinho,

De laatste aflevering van Warrior Talk was weer top! Begreep dat dit op zondagmorgen wordt opgenomen. Is het mogelijk om daar als publiek aanwezig te zijn? En waar kan ik de ''op de bank'' sweater kopen?

Romano
@Romano
4 months ago

Rico mag Badr en Jamal bedanken. Als Badr het gevecht tegen Rico had geweigerd, dan zou hij nu nog onbekend zijn en een leuke acteerklus bij FC Kip van Jandino hebben aangeboden. Jamal heeft het uiterste uit Rico gehaald, waardoor hij heeft laten zien aan het grotere publiek dat hij kan knokken. Rico teert nog steeds op die tweede partij tegen Jamal. Daarmee heeft hij "respect" gewonnen. Een bedankje zou wel op z'n plaats zijn.

W
Wim
@Wim
4 months ago

Noem eens 1 grote vechter op die helemaal alleen de top bereikt heeft, zonder tegenstanders? Zelfs Ali was niet zo groot geworden zonder zijn tegenstanders.

Romano
@Romano
4 months ago

Het gaat in deze niet om zomaar een tegenstander. Rico is niet groot geworden door zomaar een tegenstander, maar door Badr. Rico is ook niet bekend geworden door z'n vechtsstijl of charisma. Hij zou op z'n eigen kwaliteiten nooit zo bekend zijn geworden zonder Badr. Daar doel ik eigenlijk op. Ali had los van zijn tegenstanders een attractieve vechtsstijl en had karakter/charisma. Dat maakte hem o.a. ook wereldwijd bekend

W
Wim
@Wim
4 months ago

Ok, dan draai hem op. Wat is Badr sinds zijn comeback zonder Rico? Niet meer dan een paar verliespartijen tegen b vechters.

En Jamal heeft ook zijn comeback aan Rico te danken. Hij had al sinds 2018 geen partij meer gevochten en mocht toen tegen Rico.

Mijn punt is; vechters hebben elkaar nodig om te groeien.

Denk je trouwens dat Badr op een bedankje zit te wachten? Haha

P
Pronikon
@Pronikon
4 months ago

Leden, wat vinden wij van de trap van Jamal? En voordat er een reactie komt kijk eerst even naar de beelden op de instapagina van john_do_official met beelden vanuit het publiek waar we eerst Dennis Krauweel verbaal bezig zien tegen Nabil, daarop komt Saïd naar Nabil lopen en Jamal en vervolgens komt Rico schreeuwen alvorens Jamal trapt. Er werd gesuggereerd dat Jamal fout zat, echter in mijn ogen begint de ellende door de toon die Krauweel uit slaat en vervolgens Rico die zich er mee bemoeit.

W
Wim
@Wim
4 months ago

Kinderachtig.

A
Afghaan
@Jetlee
4 months ago

Lekkerr . Is niks met wat er in ufc achter schermen gebeurd man. Is een vechtsport dit soort dingen horen erbij of het nou uit de hand loopt of niet. Nu kunnen ze Gelre Dome uitverkopen.

A
ArawakSu
@ArawakSU
4 months ago

Dennis Krauweel was in mijn optiek de aanstichter. Hij kwam aardig agressief, bijna proberen te intimideren, over en Jamal wist heel goed dat hij niemand zou raken. Het was kamp Ricardo die agressief deden en dat is ook de enige reden waarom ze direct alle media gingen opzoeken om het te spinnen. Videoland en dus RTL weten dit ook. Maar Rico mag natuurlijk niet in een kwaad daglicht komen.

DS
Darren Simon
@BruceNorris
4 months ago

Knockdown Bahram volgens mij gewoon valide:

Een knockdown bij boksen gebeurt wanneer een bokser door een stoot of combinatie van stoten van zijn tegenstander zodanig geraakt wordt dat hij het contact met de vloer verliest. Dit kan betekenen dat een handschoen, knie, of elk ander deel van het lichaam, behalve de voeten, de grond raakt. Een knockdown kan ook plaatsvinden als de touwen van de ring het enige zijn dat een bokser overeind houdt nadat hij geraakt is. Als een bokser neergaat, zal de scheidsrechter gewoonlijk onmiddellijk een telling starten. Als de bokser niet binnen een vastgestelde tijd, meestal tien seconden, in staat is om op eigen kracht op te staan en te tonen dat hij in staat is om door te gaan met het gevecht, dan wordt het gevecht beëindigd met een knock-out (KO) ten gunste van de aanvaller. Er zijn echter regels die variëren per boksorganisatie over hoe precies een knockdown wordt geteld en wat de precieze procedure is na een knockdown.

M
MuhammadAli
@MuhammadAli
4 months ago

Rémy de onderlinge ‘haat’ lijkt diep te zitten. Tijdens de persconferentie werd naar de GOATS verwezen en toen de naam Rémy Bonjasky werd genoemd fronste Rico met z’n wenkbrauwen. Alsof hij jou geen GOAT lijkt te vinden. Zie minuut 35:25 https://www.youtube.com/live/ovOZc3XIqr0?si=n4rW37jYWxvAaRdT

Wat is jouw kijk hierop? En wat vinden jullie ervan dat Rico nu al zegt waarschijnlijk niet meer aan toernooien mee te gaan doen. Zou hij niet pas een echte GOAT zijn als hij aan een toernooi met eerlijke loting en echte killers (vb. Plazibat & Jamal) mee gaat doen?

P
Pronikon
@Pronikon
4 months ago

Het is niet voor niets dat Rico niet meer mee zou willen doen, immers als er al een volgende editie komt zal A de loting anders zijn B zullen er serieuzere tegenstanders zijn C kan Rico geen invloed meer uitoefenen. Dat gezegd hebbende kunnen we nu dus ook concluderen dat Rico kennelijk weer bepaalde zaken in zijn nieuwe contract vast heeft laten leggen, waaronder de deelname of beter gezegd vrijstelling voor het toernooi! Terwijl ik persoonlijk vind dat de beste 8 of in het geval van Glory de enige 8 sowieso in het toernooi moeten vechten. We hebben kunnen zien dat zodra dit niet gebeurt je deels saaie cq voorspelbare potten krijgen. En het geeft dus indirect ook aan dat Rico wel degelijk tegenstanders ontloopt, immers de kans is groot dat bij het volgende toernooi Plazibat en Jamal mee doen en in 3x3 zie ik Rico dat hoge tempo niet mee draaien of in zijn voordeel beslissen.

Aangaande de zogenaamde GOAT status, zul je eerst moeten kijken naar de maatstaf. Als we kijken of Rico zijn titel heeft verdedigd tegen de beste vechters ter wereld kunnen we kort zijn, dat is een keiharde nee. Zijn tegenstanders waren ondermaats of al op hun retour, waren geblesseerd of hadden een hele korte voorbereidingstijd en in het geval van Osaro die heeft een andere opvatting van vechten op een of andere manier komt het er niet uit.

Als we kijken naar het toernooi zelf, tsja daar ontbraken wat namen en we hebben Rico tegen Laïdouni gezien een vechter waar wij tot aan het toernooi maar vrij weinig van hebben gezien om te oordelen of Laïdouni een toekomstig kampioen is. Afgaande van zijn prestatie op het toernooi kunnen we concluderen dat Laïdouni een lange weg te gaan heeft. We hebben Nabil gezien die de ervaring mist en nog moet groeien als vechter. Dan blijft Rigters over als tegenstander en die was gehavend, maar wist Rico toch nog onderuit te slaan.

Ik persoonlijk vind dat Rico het vrij makkelijk heeft verdient dit toernooi en je ziet toch wat slordigheden bij Rico tegen ervaren tegenstanders ( handen niet terug in de dekking ) en een ervaren vechter straft dat af.